2small priedų saugykla arba repozitorija

2small priedų saugykla
2small priedų saugykla

Dauguma naujų vartotojų susidūrę su KODI aplinka, nežino nuo ko pradėti. Jeigu suradote norimą priedo video mano youtube.com kanale arba facebook.com puslapyje ar rekomendavo draugai, pažystami, bet nežinote kaip pradėti naudotis, tai šis įrašas kaip tik Jums. Taigi, daug nedaugžodžiaujant galime pradėti.

1 žingsnis

Reikia KODI aplinkoje patikrinti vieną nustatymą ar jis įjungtas, o jei ne tai – įjungti. Tai reikalinga, kad KODI leistų įdiegti saugyklos bylą į Jūsų sistemą. Pagal nutylėjimą KODI apsisaugo nuo priedų, kurių officialiai nėra patvirtinusi. Pasileidžiame KODI aplinką, nesvarbu, kokiame įrenginyje tai darote: kompiuteryje, telefone, planšetėje, televizoriuje ar išmaniajame tv priedėlyje (toliau – tvbox). Einame į nustatymus – „dantratuko” meniu punktas randasi viršuje po KODI užrašu, per vidurį, tarp išjungimo ir paieškos paveikslėlių. Atsistoję ant nustatymų spaudžiame OK arba enter jei naudojamės klaviatūra.

KODI Nustatymai pagrindiniame meniu
KODI Nustatymai pagrindiniame meniu

Patenkame į nustatymų meniu langą, kituose įrašuose apžvelgsiu ir bandysiu paaiškinti plačiau kiekvieną meniu skyrių, kam jis skirtas. Bet dabar mus domina sistemos nustatymai.

KODI nustatymai sistema
KODI nustatymai sistema

Atsidariusiame lange pasirenkame kairėje pusėje esantį Priedai, tada dešinėje, prie Nežinomi šaltiniai – jei nustatymas įjungtas nieko daryti nereikia, jei nustatymas išjungtas, patamsėjęs – būtina įjungti paspaudžiant OK arba ENTER. Šis nustatymas leis įdiegti priedus iš *.zip bylos.

Nežinomi šaltiniai įjungtas
Nežinomi šaltiniai įjungtas

2 žingsnis

Našyklės pagalba atsisiunčiame saugyklos (ang. repository) byla, paspaudę šią nuorodą. Bylą išsaugome pasirinktame kataloge, dažniausiai tai būna atsisiuntimai (ang. downloads). Sugrįžtame į KODI programą, į pagrindinį menu. Kairėje pusėje pasirenkame meniu Priedai, tada kairėje viršuje Idiegti iš *.zip failo.

Priedai įdiegti iš *.zip failo
Priedai įdiegti iš *.zip failo

Atsidariusiame lange reikia surasti atsisiųstą saugyklos zip bylą. Pradedant nuo namų aplankalo, tada į donwloads ir pasirinkti atsisiųst zip bylą.

ZIP pasirinkimas 1
ZIP pasirinkimas 1
ZIP pasirinkimas 2
ZIP pasirinkimas 2
ZIP pasirinkimas 3
ZIP pasirinkimas 3

3 žingsnis

2small priedų saugykla (repozitorija) įdiegta.

Papildomai:

Kodėl geriau įsidiegti priedų priedų saugyklą?

Įsidiegus priedų saugyklą, priedai atsinaujins automatiškai, tai gali būti pataisymai, patobulinimai ir kiti naudingti pakeitimai.

Man reikalingas tik vienas priedas, o ne visi priedai iš saugyklos.

Nebūtina įsidiegti visų priedų iš saugyklos. Patarimas – įsidiegti tik naudojamus priedus, ištrinkite arba išjunkite nenaudojamus priedus – taip kodi sistema veiks efektyviau. O įdiegus priedą iš saugyklos turėsite visada naujausią priedo versiją.

Kodėl 2small priedų saugykla mokama?

Aš, kaip priedų kūrėjas, pasirūpinsiu, kad priedai veiktų sklandžiai ir be problemų. Todėl pastebėję klaidą ar norite patobulinimo – praneškite. Galbūt jau kažkas pranešė apie problemą ir Jūs net nepastebėsite, kad priedas buvo pataisytas ir atnaujintas.